Schleswig-Holsteinische Landesforsten

De Slesvig-Holstenske statsskove (SHLF) udgør 50.000 hektar af det 173.412 hektar store skovområde i Slesvig-Holsten. Selvom Slesvig-Holsten er den mindst skovklædte delstat, ligger den på en andenplads på listen over de mest løvskovsklædte delstater i Tyskland.

Med oprettelsen af den offentlige institution ​​Forsten (AöR) den 1. januar 2008 blev den førhen traditionelle skovforvaltning til en fremtidsorienteret og højtydende institution, der arbejder for bevarelse og forøgelse af biodiversitet samt beskyttelse af vand og klima samt støjafskærmning støjbeskyttelse. SHLF administrerer skovene som en FSC® (C010535) og PEFC-certificeret virksomhed på en bæredygtig og naturnær måde i henhold til strenge økologiske og sociale standarder.

Hovedkontoret i Neumünster danner grænsefladen og er knudepunkt for forretningsområderne træ og services, jagt og vildt, offentlige tjenester såvel som biologisk og teknisk produktion. Vi har ansat 32 forstfolk skovbrugere der fungerer som lokale kontakter. Vores skove inkluderer også ErlebnisWald Trappenkamp og ungdomsskovhuse i Süderlügum og Hartenholm.